Снимка: Istock
fallback

Прдукти:

  • 800 г пасирани домати без люспи
  • зехтин екстра върджин на вкус
  • 300 г хубав хляб с дебела коричка
  • Вода колкото е необходимо
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • босилек на вкус
  • сол на вкус

Приготвяне:

  • В подходяща тенджера загрейте зехтина.
  • Добавете към него нарязания чесън.
  • След 1-2 минути може да добавите и пасираните домати, както и сол.
  • Гответе около 30 минути на слаб огън.
  • След това може да добавите малко вода.
  • Разбъркайте и сложете хляба, който сте нарязали на по-едри хапки.
  • Притиснете леко с лъжица и долейте още вода.
  • Трябва да има достатъчно сос, в който да се напои хлябът.
  • Покрийте с капак тигана и изключете котлона.
  • Махнете от котлона след 15 минути.
  • Завършете със струйка зехтин, разбъркайте и сервирайте, като поръсите с малко пресен босилек.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Браво!

преди 6 месеца

Това на някаква италианска лютеничка прилича...

2

Анонимен

преди 6 месеца

пОпара с доматен сос не ми се яде. Че са ми хлабави червата и има голяма вероятност да се надр**кам.

1

Анонимен

преди 6 месеца

Ами да бяхте я направили тази супа и да я снимате/ За да не се излагате. Това на снимката супа ли е, според вас?

fallback