Снимка: iStock

Ментални техники като медитация и внимание към детайла стават все по-популярни през последните години. Всъщност експертите съобщават, че практикуването на медитация се е увеличило от 4.1% до 14.% само в рамките на пет години. Но това, което може би не осъзнавате, е, че има много различни форми на медитация. Някои включват неподвижност, докато други се фокусират върху движението. Някои подходи се опитват да изчистят ума, докато други имат за цел да ви накарадт да наблюдавате и манипулирате мислите и емоциите си.

Един често срещан тип медитация се нарича трансцендентална медитация, обикновено наричана с нейното съкращение ТМ. Тази конкретна практика може да се появява често в социалните мрежи и подкасти, както и сред известните личности като Джери Сейнфелд и Опра Уинфри – но това изобщо не е нова форма на медитация.

Какво точно представлява трансценденталната медитация и как се различава от методи като медитация на вниманието? Ето какво трябва да знаете за тази успокояваща умствена техника и как тя може да бъде от полза за живота ви.

Каква е същността на трансценденталната медитация, разберте от Тaloto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase