Продукти:
- 6 чаши багета или франзела, нарязана на кубчета
- 1/3 чаша зехтин + ¼ чаша
- Сол и черен пипер на вкус
- 3 скилидки чесън, пресован
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 4 домата, нарязани на полумесеци
- ¾ чаша кромид лук, нарязан
- 10 листа пресен босилек
- ½ чаша маслини
- 1 чаша моцарела, нарязана
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Оваляйте нарязания хляб в 1/3 чаша зехтин, сол, черен пипер и ситно пресования чесън, така че да полепнат добре навсякъде.
Подредете кубчетата хляб в тава и печете за 10 минути, докато стане хрупкав и златист.
Извадете от фурната и оставете настрана да изстине напълно.
В купа разбъркайте останалия ¼ чаша зехтин с балсамовия оцет. Оставете настрана.
В голяма купа за салата добавете доматите, лука, босилека, маслините и моцарелата.
Добавете хлебните кубчета.
Залейте с дресинга.
Разбъркайте добре и изчакайте около 20 минути, преди да сервирате, за да може дресингът да попие добре в хляба.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
4
Мара
преди 2 месецаДо АнонименНайстина нашите багети са измислени. Тази салата може да стане ОК в Италия или Франция.
3
Гнус!
преди 2 месецаВ панцанелата НЯМА моцарела! Стига с тези извращения! Ако добавиш нещо се променя и именто! Ама Мишето как да ги знае тези неща!?!?!??!
2
Анонимен
преди 2 месецаС вкиснали доматчета от Турция става страхотна салата :)