Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 6 чаши багета или франзела, нарязана на кубчета
  • 1/3 чаша зехтин + ¼ чаша
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 2 супени лъжици балсамов оцет
  • 4 домата, нарязани на полумесеци
  • ¾ чаша кромид лук, нарязан
  • 10 листа пресен босилек
  • ½ чаша маслини
  • 1 чаша моцарела, нарязана

Приготвяне:

  • Загрейте фурната на 200 градуса.
  • Оваляйте нарязания хляб в 1/3 чаша зехтин, сол, черен пипер и ситно пресования чесън, така че да полепнат добре навсякъде.
  • Подредете кубчетата хляб в тава и печете за 10 минути, докато стане хрупкав и златист.
  • Извадете от фурната и оставете настрана да изстине напълно.
  • В купа разбъркайте останалия ¼ чаша зехтин с балсамовия оцет. Оставете настрана.
  • В голяма купа за салата добавете доматите, лука, босилека, маслините и моцарелата.
  • Добавете хлебните кубчета.
  • Залейте с дресинга.
  • Разбъркайте добре и изчакайте около 20 минути, преди да сервирате, за да може дресингът да попие добре в хляба.
  • Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

    Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

    fallback
    fallback

    Коментари Напиши коментар

    4

    Мара

    преди 2 месеца

    До АнонименНайстина нашите багети са измислени. Тази салата може да стане ОК в Италия или Франция.

    3

    Гнус!

    преди 2 месеца

    В панцанелата НЯМА моцарела! Стига с тези извращения! Ако добавиш нещо се променя и именто! Ама Мишето как да ги знае тези неща!?!?!??!

    2

    Анонимен

    преди 2 месеца

    С вкиснали доматчета от Турция става страхотна салата :)

    fallback