Снимка: Istock

Продукти:

  • 6 чаши багета или франзела, нарязана на кубчета
  • 1/3 чаша зехтин + ¼ чаша
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 2 супени лъжици балсамов оцет
  • 4 домата, нарязани на полумесеци
  • ¾ чаша кромид лук, нарязан
  • 10 листа пресен босилек
  • ½ чаша маслини
  • 1 чаша моцарела, нарязана

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Оваляйте нарязания хляб в 1/3 чаша зехтин, сол, черен пипер и ситно пресования чесън, така че да полепнат добре навсякъде.
  3. Подредете кубчетата хляб в тава и печете за 10 минути, докато стане хрупкав и златист.
  4. Извадете от фурната и оставете настрана да изстине напълно.
  5. В купа разбъркайте останалия ¼ чаша зехтин с балсамовия оцет. Оставете настрана.
  6. В голяма купа за салата добавете доматите, лука, босилека, маслините и моцарелата.
  7. Добавете хлебните кубчета.
  8. Залейте с дресинга.
  9. Разбъркайте добре и изчакайте около 20 минути, преди да сервирате, за да може дресингът да попие добре в хляба.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase