Снимка: БГНЕС

Кенет Мичъл, който изигра клингоните Кол, Кол-Ша, Тенавик и Аурелио в "Стар Трек: Дискавъри", почина на 49-годишна възраст.

Актьорът от "Стар Трек: Дискавъри" е починал на 24.02.24 г. след петгодишна битка с амиотрофична латерална склероза (АЛС) - фатално заболяване на двигателните неврони.

В изявление, публикувано на X, семейството му заяви: "С мъка съобщаваме за кончината на Кенет Александър Мичъл, обичан баща, съпруг, брат, чичо, син и скъп приятел. Кен беше широко известен като актьор в много филми и телевизионни предавания. Той е пресъздавал олимпийска надежда, оцелял от апокалипсис, астронавт, баща на супергерой и четирима уникални Стар Трек герои".

Мичъл - който изигра клингоните Кол, Кол-Ша, Тенавик и Аурелио в "Стар Трек: Дискавъри" - имаше две деца, Лила и Калъм, със съпругата си Сюзън. В изявлението той е описан като "усърден и трудолюбив" баща.

В изявлението се казва още: "Кен беше прилежен и трудолюбив във всичко, което правеше, но като баща тези черти намериха най-пълна изява. Той беше изключително отдаден на това да бъде положителна и игрива сила в живота на децата си.

"Независимо от по-късните си увреждания, Кен откри висше призвание да бъде по-пълноценен за децата си. Кен завинаги ще се гордее с това, в което са се превърнали децата му"

Мичъл е диагностициран с АЛС през 2018 г., а през 2019 г. започва да използва инвалидна количка.

Семейството му обясни, че покойният актьор - който изигра бащата на Карол Данвърс в "Капитан Марвел" - е бил "благодарен за огромното количество любов и безкрайната подкрепа, която получи" през последните години./ БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase