Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 1/3 чаша прясно мляко
  • 1 чаена лъжица желатин
  • ½ чаша течна сметана
  • 3 супени лъжици кокосова захар
  • 2 супени лъжици разтворимо кафе
  • 1 ампула ванилия
  • ¼ чаена лъжица захар
  • ½ щипка сол

Приготвяне:

  • На тих огън загрейте млякото.
  • Накиснете желатина в малко студена вода, за да набъбне.
  • Добавете сметаната и кокосовата захар в тенджерата, за да се загреят, колкото захарта да се разтвори.
  • Не допускайте да завира.
  • Свалете от котлона.
  • Добавете желатина и разбъркайте, за да се разтвори напълно.
  • Добавете ванилията, захарта, солта и кафето и разбъркайте, за да се разтворят и те.
  • Разпределете сместа в две подходящи чашки.
  • Приберете в хладилник за няколко часа или за една нощ.
  • Сервирайте панакотата с плодове, мед, кленов сироп, шоколад или сметана по избор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

До 1

преди 2 месеца

Да не страдаш от анорексия? Да се отвращаваш от храната не е нормално.

2

До ...

преди 2 месеца

От какво живееш? Слънчева енергия или нещо друго?

1

Анонимен

преди 2 месеца

Фотосинтезирай тогава! Аман от вегани, ЛГБТ и тем подобни.

fallback