Снимка: Istock

Щастието е онова чувство, което всеки един от нас копнее да изпита. За съжаление, то е толкова мимолетно, че изчезва в мига, в който го докоснем. Но това не трябва да ни разочарова, а по-скоро трябва да ни радва фактът, че сме имали среща с него. Но мъдрите учения ни казват, че за да допуснем при себе си щастието, ние трябва да сме готови за него. От какво трябва да се откажете, за да бъдете наистина щастливи? Ето няколко неща:

Спрете да живеете живота си според очакванията на другите хора

Твърде много хора живеят живот, който не е техен. Те живеят живота си според това, което другите смятат за най-добро за тях, а според това, което родителите, учителите, приятелите, дори правителството и медиите смятат, че е добро за тях. Те пренебрегват вътрешния си глас и вътрешното си призвание. Не забравяйте, че имате един живот – този в момента – и трябва да го изживеете добре.

Нуждата от контрол над живота

Чувството за контрол в живота ни се свързва с основната ни физическа нужда от сигурност. Някои хора имат нужда да имат повече контрол от други. Има много хора, които вярват, че са напълно щастливи, когато някой друг се грижи за всичко вместо тях и че не е необходимо те да контролират нищо. Всеки път, когато правите избор, вие решавате какво да правите с контрола, който имате над собствения си живот. Очевидно е невъзможно да имаме контрол над всички аспекти на живота си. Винаги ще има ситуации, които са напълно извън нашите ръце. Неща като автомобилни катастрофи, болести, загуба на работа и ремонт на дома се случват на всички ни. Следователно е от съществено значение да чувстваме, че можем да запазим контрола върху някои аспекти (дори ако това е само един аспект) от живота ни и да се примирим за останалите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase