Снимка БГНЕС

Руският президент Владимир Путин завърши полета си на стратегическия ракетоносец Ту-160М. Свръхзвуковият бомбардировач "Иля Муромец" кацна на пистата на Казанския авиационен завод, предаде РИА Новости.

Поетът е продължил 30 минути. Подготовката преди полета е отнела още около 45 минути. Както е съобщил прессекретарят на президента Дмитрий Песков, маршрутът на полета е "военна тайна". Представителят на Кремъл е уточнил, че Путин е решил да извърши полета на Ту-160М предния ден.

На 21 февруари Путин е посетил Казанския авиационен завод, инспектирал е един от новите цехове и четири модернизирани стратегически ракетоносци. Това не е първият път, когато руският президент лети със самолет от това семейство. Смята се, че Ту-160М е най-големият свръхзвуков бомбардировач-ракетоносец в света, пише Фокус.

През 2005 г. Путин летя на стратегическия бомбардировач Ту-160 "Павел Таран" - полетът е до зоната на учения на стратегическата авиация на далечни разстояния и Северния флот, по време на който са изстреляни крилати ракети. Полетът тогава продължи пет часа.

Путин зае мястото на пилота в кабината на бомбардировача. По време на полета Ту-160 зареди във въздуха с гориво от Ил-78.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase