Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Преди няколко месеца един от банкерите на Ариана дьо Ротшилд се завръща от Близкия изток с тревожни новини за нейната швейцарска частна банка Edmond de Rothschild Group.

Ценен клиент мултимилионер му казал, че друг представител на фирмата му се е обадил - само че на визитната картичка, която клиентът му показал, имало логото на Rothschild & Co, конкурентна парижка структура, управлявана от отчуждените братовчеди на Ариана.

Това не е първият случай, в който клиент бърка швейцарската фирма с френския ѝ конкурент, но това става все по-често срещан проблем. Двете фирми, носещи легендарното име Ротшилд, са единствените останали банки, свързани с прочутата фамилия финансисти, излязла от еврейското гето във Франкфурт преди повече от два века и превърнала се в една от най-богатите и влиятелни династии в света през XIX век.

След десетилетия на работа в относително различни сфери на дейност, сега те водят битка за по-голямо парче от изключително доходоносната глобална индустрия за управление на богатство на стойност 250 трилиона долара.

Според запознати шансовете да се стигне до обединените между двете структури на Ротшилд в рамките на едно поколение са все по-големи, за да се запази империята силна.

"Сега те се насочват към сходни клиенти", казва Кристоф Кюнцле, преподавател по управление на богатството в Университета за приложни науки в Цюрих. "Конкуренцията е много голяма, а вековното им име е голям актив, който и двамата се опитват да използват".

Уреждането преди повече от пет години на ожесточен правен спор, иницииран от Ариана относно използването на името Ротшилд, трябваше да сложи край на конфликта. Но то не направи почти нищо, за да попречи на марката да се превърне в ключово оръжие в жестоката конкуренция за богати клиенти в Европа, Близкия изток и Азия.

Целия материал четете на Bloomberg TV Bulgaria
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Г-н Льо Гилотен :

преди 2 месеца

"Лекувам Ротшилди успешно!Премахвам главоболието им завинаги!Премахвам родови проклятия и магии,чрез отделяне на духа от тялото! Разрешавам фамилни проблеми и борби за власт с утвърден и доказан метод!За Ротшилди - напълно безплатно и с огромно удоволствие!За Годън Саксите,Бляк Рокситата, Монсанто и сие - всички услуги са с 99% намаление! "

27

Анонимен

преди 2 месеца

Парите на планетата са в държавните бюджети и разните спестителни фондове не в старата буржоазия.

26

Анонимен

преди 2 месеца

Имат умерени пари и политически връзки във великобритания, франция и швейцария където живеят и това е нормалното за богаташи, не в сащ. Сащ е на различни местни лица.

fallback