Снимка: Istock

Продукти:

  • 500 г пилешки гърди без кожата
  • 4 яйца
  • сол и черен пипер на вкус
  • няколко стръка наситнен див лук
  • 100-120 г настърган пармезан
  • брашно за овалване
  • няколко бучки масло за пържене

Приготвяне:

Нарежете пилешките гърди наполовина по дължина.
След това ги начукайте с чук за месо, за да станат още по-тънки и крехки.
В купа разбийте яйцата и добавете към тях пармезана, черен пипер и сол, дивия лук.
В плоска чиния сипете малко брашно.
Загрейте на котлона дълбок тиган и разтопете маслото.
Оваляйте леко в брашно от двете страни всяко парче месо.
След това го потопете добре в яйчената смес и го сложете в тигана.
Запържете добре от двете страни.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase