Снимка: Istock
fallback

Животът е голям учител. Замислете се само колко уроци ви е предал и колко истини сте разбрали за него. Въпреки че осъзнаваме това, все още има истини, които не всеки човек иска да приеме, като това че винаги ще има някой, който ще е по-умен и по-млад от нас, че не сме център на вселената и не можем да очакваме постоянно внимание към себе си.

Кои са другите истини, които ни е трудно да приемем?

Няма смисъл да се жертвате за другите.

Вероятно сте чували фразата „Всичко, което правя, го правя за вас/теб“. Много често ние не се нуждаем от нечии жертви, както и хората от нашите. Настойчиво даване на съвет, правене на нещо определено, за което не са ни молили или са ни казали, че не се нуждаят, може да се приеме като натрапване, манипулация, дразнене.

Никой от нас няма да получи медал на работа.

Една истина, която повечето хора, които работят за някого забравят. Шефовете не се вълнуват от това дали полагате извънредни усилия или не. Те ще приемат вашата отдаденост за даденост, а когато решат да ви заменят, въобще няма да се замислят колко старание сте влагали. Освен това усилията ви за тях ще ви направят винаги удобният служител, който ще свърши и тяхната работа. Докато вие вредите на физическото и емоционалното си здраве, шефът си почива.

Външният вид има значение.

Особено ако се явявате на интервю за работа и длъжността, която ще заемате е такава, че вие ще сте първото нещо, което външните хора ще виждат, когато влязат в офиса на фирмата.

На интервюта работодателите оценяват не само професионалните умения, но и външния вид на съответния кандидат. Не говорим за красота, а за чист и поддържан външен вид, подходящо облекло за организацията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 месеца

Когато човек прочете коментарите му става ясно защо тази територия е обречена.

7

Анонимен

преди 2 месеца

Takace bliski da ne se pravyat na ymni da ne sazdavat inteigi ymnata

6

Анонимен

преди 2 месеца

Жените трудно свикват с мисълта че мъжете над 30 са или заети или не стават. Свестните като ги хване някоя дъска и не ги пуска дори майка й да я принуди да се разведе с Трифон.

fallback