Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 1 средно голяма глава жълт лук
  • 1 голям морков, обелен
  • 2 пръчки целина
  • 2 големи скилидки чесън
  • 1 кг картофи
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион
  • ½ чаена лъжичка червен пипер
  • ¼ чаена лъжичка куркума
  • 4 чаши зеленчуков бульон, по възможност домашен
  • 1 чаша прясно мляко
  • ½ чаша нарязан пресен магданоз
  • 2 стръка зелен лук
  • голяма бучка масло

Приготвяне:

  • Нарежете зеленчуците на малки кубчета.
  • В дълбока тенджера загрейте зехтина.
  • Добавете лука, морковите, целината, чесъна и картофите.
  • Следва да сложите и подправките.
  • Гответе зеленчуците около 5-7 минути или докато омекнат леко, разбърквайте от време на време.
  • След това налейте бульона.
  • Когато сместа заври, намалете котлона и засечете около 20-30 минути.
  • Ако картофите не са напълно готови, оставете ги за още няколко минути.
  • Добавете млякото и маслото и махнете тенджерата от котлона.
  • Пасирайте супата до гладкост с помощта на пасатор.
  • Опитайте и коригирайте подправките на вкус.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase