Снимка: БГНЕС/ЕРА

Григор Димитров се класира за финала на турнира от сериите АТП 250 в Марсилия, след като победи руснака Карен Хачанов с 6-7(3), 6-4, 7-6(5) в оспорван полуфинален сблъсък от надпреварата.

Хачанов проби още в откриващия гейм и поддържаше преднината си до 5-3, но след това Димитров взе три поредни гейма, за да дръпне с 6-5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Хачанов спечели пет последователни точки, за да се наложи със 7-3. Във втората част Григор проби на старта, но след това изгуби преднината си. След това българският тенисист отново взе подаването на съперника си и вкара мача в решаващ трети сет.

В него двамата бяха солидни на сервис и отново се стигна до тайбрек, в който Хачанов пръв стигна до мини пробив за аванс от 4-2, но след това Димитров взе четири поредни точки за 6-4 и два поредни мачбола. При първия руснакът имаше огромен късмет и мрежата му помогна да спечели точката, но след това ръката на Хачанов трепnа и всичко свърши в полза на Григор след два часа и 57 минути игра.

По този начин Димитров записа четвърта победа от четири мача срещу този съперник и в утрешния финал ще срещен французина Уго Юмбер, който по-рано днес победи водача в схемата Хуберт Хуркач с 6-4, 6-4. Спорът за титлата започва в 16:30 часа българско време, а Григор ще се опита да спечели втора титла от началото на сезона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase