Снимка БГНЕС
fallback

Софийската районна прокуратура внесе в съда обвинителния акт за шофиране след употреба на алкохол срещу журналиста Ивайло Цветков-Нойзи, съобщи lex.bg.

Той беше спрян в края на миналата година в района на столичния квартал „Драгалевци“, докато шофира по Околовръстния път, а дрегерът отчел 2,12 промила алкохол. След това 51-годишният Нойзи беше задържан за 24 часа, а по-късно освободен срещу гаранция от 15 000 лв., която след обжалване беше намалена от съда на 3000 лева.

Нойзи е дал и кръвна проба за изследване, която показала още по-високо съдържание на алкохол – 2,52 промила.

Ако вината му се докаже в съда, той може да получи наказание от 1 до 3 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. След последните промени в Наказателния кодекс, насочени срещу пияните шофьори, съдът ще трябва да отнеме в полза на държавата и колата, с която Нойзи е шофирал, ако е негова собственост. Ако той пък не е собственик, ще трябва да плати стойността ѝ. Предстои делото да започне в Софийския районен съд.

След случая Ивайло Цветков призна публично вината си и съжали за стореното.

"Ще бъда съвсем откровен: сглупих сериозно. И много ме е срам. Не се беше случвало, няма и да се случи пак. Причините и подробностите не са важни – важни са поуката и отговорността, която ще понеса. Извинявайте“, написа Нойзи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 месеца

Всички съжаляват, като ги хванат.Оня ден гледах онова момче от Стрелбище колко съжалява, че убило Ани и Явор.Еми и д а съжалява - те няма да се върнат.Като си неопитен шофьор с какъв акъл настъпваш газта и газиш хората.Седи си на *** и карай полека докато се научиш. А сега - съжалява. Еми много хора съжаляват повече от него. Опечалените семейства.

36

Руси

преди 2 месеца

Очаквам максимална присъда за този лицемер

35

читалище заря

преди 2 месеца

един преател пита дали му е правен наркотест, и защо не е

fallback