Снимка: Istock

Бракът не е само законно обвързване, а заявяване на намерение – пред вас и всички останали. Заветното „Да“ изразява вашето желание да бъдете заедно с партньора си, без значение от обстоятелствата. Колкото и да е трудно, усилията, които полагате за вашата връзка, ще ви се отплатят. Запомнете, че вие сте отговорни за собственото си щастие. Ето защо в следващите редове ще ви споделим няколко съвета как да бъдете по-добра съпруга – за доброто не само на партньора си, но и на себе си. И така:

Поддържайте заедно здравето си

Добрите взаимоотношения могат да ви осигурят по-дълъг и здравословен начин на живот. Ако искате да бъдете по-добра съпруга, можете да насърчите и съпруга си да спортува и да се храни добре. Можете дори да опитате да направите това заедно. Полагайте усилия за психическото и физическото си здраве. Можете да започнете лека диета, да ходите на фитнес или да посещавате семеен терапевт заедно със съпруга си. Каквото и да изберете, ще ви помогне да заздравите връзката си и да се развиете като личности.

Обичай себе си

Това може би е един от най-важните съвети, които можете да получите за вашия съвместен живот. Не можете да се научите как да бъдете добра съпруга и жена, ако първо не обичате и не оцените красивото си аз. Само когато човек наистина обича всички свои качества и недостатъци, той може да обича друг човек. Ако сте добър приятел на себе си, ще бъдете добра съпруга, партньор и приятел и на човека до вас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase