Снимка: Istock

В ежедневието си може би сте прекалено заети, за да отделите време за себе си. Дните и месеците минават, а вие виждате в огледалото следите от нездравословния си начин на живот. Ако усещате, че е дошло време за промяна, не се колебайте, а започнете още сега!

В следващите редове ще ви споделим няколко лесни трика, които ще ви накарат да засияете.

Отделяйте малко време за четене всяка вечер

20 минути четене всеки ден могат да направят чудеса за вашата памет и здраве – вашият коефициент на интелигентност се повишава, креативността ви се развива и вие ставате по-знаещи, самоуверени и интересни както като личности, така и като събеседници. Инвестирайте в себе си. Отделете време за четене и самоусъвършенстване.

Обърнете внимание на стойката си

Този съвет може да изглежда прост, но е по-труден, отколкото си мислите. Ходенето прегърбени ви кара да изглеждате по-ниски и освен това може да доведе до значително отпускане на коремната мускулатура. Добрата стойка ви кара да изглеждате по-слаби, по-високи и по-уверени. Ако сте свикнали да стоите прегърбени по принцип, стоенето изправени може да се окаже за вас истинско предизвикателство. От съществено значение е да обръщате внимание на стойката си ежедневно и да си напомняте често, че трябва да стоите изправени.

Дръжте раменете си назад и вдигнете брадичка. Ако пък имате проблеми със по-изправеният стоеж, можете да използвате за тази цел специализирани продукти (като например колан за поддържане на стойката).

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase