Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 големи марули, може и микс от червена и зелена
  • 100-150 г ситно настърган пармезан
  • За дресинга:
  • 2 глави лук шалот
  • сокът на 2-3 лимона
  • около ¼ чаша зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер на вкус
  • лют пипер на люспи на вкус и по желание

Приготввяне:

  • Марулите се измиват добре и се накъсват.
  • Слагат се в купа, като към тях се добавя фино нарязаният лук.
  • В купичка комбинирайте съставките за дресинга.
  • Овкусете салатата и я разбъркайте.
  • На финала поръсете с пармезана и отново разбъркайте добре.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase