Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 300 г сирене фета
  • 1 червена люта чушка
  • 4-5 или повече (на вкус) супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 2-3 малки печени червени сладки чушки, почистени и обелени
  • 1 малка скилидка чесън
  • 1 супена лъжица червен винен оцет
  • няколко листа магданоз
  • 4-5 маслини без костилки
  • сол, ако е необходимо на вкус

Приготвяне:

  • В кухненски робот или блендер комбинирайте съставките за разядката, без зехтина.
  • Включете уреда.
  • Когато съставките започнат да се смилат, може да добавите на тънка струйка и зехтина.
  • Трябва да се получи хомогенна смес.
  • Според вкуса ви смелете разядката по-фино или така, че да има малки парченца.
  • Сервирайте с препечени филийки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Защо

преди 3 месеца

Защото има различен вкус. Никой не пречи да се побългари рецептата,:пак ще е вкусно, но различно от идеята.

3

Гръцкото сирене

преди 3 месеца

Е най хубаво

2

Анонимен

преди 3 месеца

Ами защото с ментета ще се получи бъркоч, затова. Аре сега питай защо трябва да е със зехтин а не с олио.

fallback