Продукти:
- 300 г сирене фета
- 1 червена люта чушка
- 4-5 или повече (на вкус) супени лъжици зехтин екстра върджин
- 2-3 малки печени червени сладки чушки, почистени и обелени
- 1 малка скилидка чесън
- 1 супена лъжица червен винен оцет
- няколко листа магданоз
- 4-5 маслини без костилки
- сол, ако е необходимо на вкус
Приготвяне:
- В кухненски робот или блендер комбинирайте съставките за разядката, без зехтина.
- Включете уреда.
- Когато съставките започнат да се смилат, може да добавите на тънка струйка и зехтина.
- Трябва да се получи хомогенна смес.
- Според вкуса ви смелете разядката по-фино или така, че да има малки парченца.
- Сервирайте с препечени филийки.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Защо
преди 3 месецаЗащото има различен вкус. Никой не пречи да се побългари рецептата,:пак ще е вкусно, но различно от идеята.
3
Гръцкото сирене
преди 3 месецаЕ най хубаво
2
Анонимен
преди 3 месецаАми защото с ментета ще се получи бъркоч, затова. Аре сега питай защо трябва да е със зехтин а не с олио.