Снимка: Istock

Понякога сме толкова погълнати от изпълнението на ежедневните си задължения, че започваме да отделяме все по-малко внимание на себе си и нуждите си. Зоната на комфорт може да бъде разрушителна и въпреки че не се чувстваме комфортно в работата си, семейната среда, приятелски или любовни взаимоотношения, трудно се решаваме да предприемем промяна.

Така наречената зона на комфорт може да е неудобна за нас, да не ни прави щастливи, но ние стоим и чакаме някой да действа вместо нас. Рано или късно обаче, душата ни дава ясни знаци, че се нуждае от промяна.

Вижте кои са.

Чувствате се неспокойни и недоволни от живота си.

Ако начинът, по който прекарвате по-голямата част от времето си на работа, както и свободното си време, вече не удовлетворява душата ви, може би имате нужда от промяна в кариерата и личен план. Еднообразието, липсата на движение напред, на развитие, могат да ни изложат на някои рискове.

Според западни проучвания, неангажираните, нереализирани хора са изложени на по-висок риск от развитие на депресия, тревожност, злоупотреба с вещества и други психични проблеми. Не забравяйте, че вие дърпате конците зад завесата, а не някой друг.

Не живеете страстите си.

Когато алармата ви звъни сутрин, чувствате ли се енергични и готови да се захванете за работа? Или се чувствате изтощени и мрачни за предстоящия ден? Ако по-скоро се чувствате зле емоционално още от първите минути на вашето събуждане, то това е знак, че душата ви копнее за промяна.
В случай, че често чувствате безпокойство и тежест в душата си, това вероятно означава, че не живеете според мечтите си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase