Снимка БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович нямаше загуба в Мелбърн от 2018, като спечели последните четири турнира от Australian Open, в които игра (през 2022 г. сърбинът не беше допуснат в Австралия). Последното му поражение тука беше преди точно 2195 дни.

Джокович и Синер се срещнаха за седми път, а италианецът постигна трета победа. След първите им три срещи, в които Синер губи три пъти поред, сега италианецът има вече три победи в четири мача.

"Това беше много труден мач, въпреки че първите два сета говорят за лесна победа. Имах усещането, че той не играе най-добрия си тенис в началото и успях да поведа. Когато пропуснах мачбола, знаех, че мачът се променя и трябва да бъда готов за друг мач. Но днес обставновката на корта беше невероятна. Знаех, че трябва да изиграя този мач. Исках го, защото бях наясно, че трябва да мина през Джокович, за да постигна нещо голямо.
Не знам защо той играе толкова трудно срещу мен.

Той може да каже по-добре, но аз мисля, че се дължи на нашия почти еднакъв стил на игра. В последните месеци изиграх доста мачове срещу него и това беше важно за мен, но знаех, че тук ще бъде много по-трудно. Когато бях на 17, 18 тренирах в Монако с Джокович. Но всеки мач е различен, а и сега аз съм различен тенисист.

Опитвах да използвам максимално сервиса си днес, но знам, че имам още детайли, които да подобрявам. От началото на турнира усещах добре играта си, имах надежди и запазих тази позитивна настройка.", каза италианецът в интервюто си на корта след победата над Джокович, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase