Снимка БГНЕС

Телевизията на БСП - БСТВ, окончателно прекратява дейността си 5 години след първото си предаване, съобщава "24 часа". Малцината останали служители са били привикани и са информирани да си търсят работа.

Медията имаше амбицията да отразява на живо всички важни събития, свързани с партията, да прави собствени предавания, да анализира събитията "без цензура". Пускането на БСТВ през 2019 г. бе по лична инициатива на Корнелия Нинова - пое го като ангажимент в първата си кампания за лидер. В годините след това неколкократно е изтъквала създаването на телевизията като голямо постижение и изпълнено обещание.

БСТВ гълташе милиони левове от партийния бюджет и спря да излъчва още през април 2023 г., когато започнаха и спекулациите, че има сериозен проблем с финансирането и бъдещето й. Последните новини на сайта й пък са от края на юни миналата година.

Тогава от "Позитано" 20 отхвърлиха слуховете за закриване и обявиха, че спират телевизията само временно - "поради преместване на студиата и техниката в друга сграда". А екипът излезе в платен отпуск, обяви ръководството на червените.

Имаше опити дейността на медията да бъде възобновена, но вече липсваха "живи" предавания и със закъснение се пускаха клипове в YouTube.

Опити за реконструкция и евентуалното преместване на БСТВ бяха правени на "Позитано" 20 в помещенията, от които бе изгонен вестник "Земя". Още преди да бъде завършен ремонтът обаче специалисти предупреждаваха, че нуждите на телевизия изискват специални студия и техника.

Още с излизането в "летен отпуск" източници от червените обявиха, че това е началото на края за БСТВ - заради големи задължения за електричество, към доставчици и дори за наем на помещенията в бившия хладилен завод на Сточна гара, в който медията се помещаваше до пролетта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase