Снимка: Instagram

Прокуратурата трябва да се самосезира и да разследва мис Силикон Катрин Йорданова за умишлено опасно шофиране. Наказанието може да е до 2 години затвор.

Това препоръча пред NOVA телевизия адвокат Силвия Петкова.

Доказването на опасното шофиране обаче ще е много трудно, предупреди тя.

В понеделник мис Силикон за 2022 г. Катрин Йорданова публикува в социалните си мрежи как шофира по магистрала "Тракия" с 250 километра в час при ограничение от 140 км. Това клипче обаче се оказва недостатъчно, за да се наложи санкция.

"Изключително трудно ще е да се докаже, че мис Силикон Катрин Йорданова е шофирала с толкова опасна скорост. Може, ако се установи по камери и участък на магистралата", коментира обаче адвокат Петкова.

При доказване от страна на прокуратурата обаче Катрин Йорданова може да отнесе до 2 години затвор.

"Ако се докаже кой е бил зад волана, санкцията ще е около 1600 лв. Но тук не трябва да се прилага административно наказание, а по наказателния кодекс. Можем да говорим за извършено престъпление, защото имаме много голямо превишение на скоростта, безразсъдно шофиране и снимане. Има ясно съзнание, че може да се причини смърт на друг човек. Наказанието е до 2 години лишаване от свобода", разясни адвокат Силвия Петкова.

"Наказателната отговорност е лична. Законът за движение по пътищата предвижда наказания, ако собственик е предоставил автомобила на човек, който е под влияние на алкохол или наркотици", коментира тя възможността да бъде наказан поне собственикът на автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase