Снимка: БГНЕС

Михаел Шумахер беше на върха на света, когато се оттегли от Формула 1 през 2012 г. Смятан от мнозина за най-великия пилот на всички времена, той имаше рекордните седем титли от Световния шампионат по пилоти, които бяха изравнени само от Люис Хамилтън през 2020 г.

Шумахер все още държи рекорда за общ брой най-бързи обиколки, 77, в света.

И все пак, след като 55-годишната легенда на Формула 1 претърпя ужасяващ инцидент на ски във френските Алпи през 2013 г., светът беше изключен от живота на иконата.

Списъкът на хората, запознати със състоянието на Шумахер, е кратък.Малцина са виждали или посещавали Шумахер, откакто той получи почти фатална мозъчна травма преди десет години.

Съпругата му "ангел-пазител" Корина държи желязна хватка за това кой може и не може да види героя на моторните спортове. Почти всеки детайл от здравето и състоянието му се пази в тайна.

MailOnline разглежда кой е в близкия кръг на шампиона във F1 десетилетие след трагичния инцидент, който шокира света...

"Ангелът пазител" Корина защитава Шумахер от инцидента на ски през 2013 г.

Шампионката по конен спорт и активист за правата на животните се запознава с Шумахер чрез общ приятел през 1991 г. Двамата се женят през 1995 г. и имат две деца  - 24-годишният Мик, състезател от F1, и 26-годишната Джина-Мария, състезателка по езда.

Тя разказа съвсем малко за състоянието на съпруга си в документален филм на Netflix през 2021 г.

"Майкъл ми липсва всеки ден", заяви Корина, която наложи стена от секретност, за да защити едно от най-големите имена в модерните спортни времена. "Но не само на мен ми липсва. Това са децата, семейството, баща му, всички около него. Искам да кажа, Майкъл липсва на всички, но Майкъл е тук. азличен, но той е тук и това ни дава сила. ние сме заедно Живеем заедно в къщи. Правим терапия. Правим всичко възможно, за да направим Майкъл по-добър и да сме сигурни, че той се чувства комфортно. Да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка. "Личното си е лично", както винаги казваше. За мен е много важно той да може да продължи да се наслаждава на личния си живот колкото е възможно повече. Майкъл винаги ни е защитавал и сега ние защитаваме Майкъл."

Мик Шумахер

Следвайки стъпките на баща си, 24-годишният Мик стана пилот във F1. Той стана резервен пилот на Mercedes AMG и McLaren, след като беше изхвърлен от Haas през 2022 г.

Мик е бил с баща си по време на инцидента. Той е бил едва на 14 години.

На 3 януари тази година той честити 55-ия рожден ден на баща си, като написа в Instagram: "Честит рожден ден на най-добрия татко на всички времена. Обичам те!"

Съобщението показва снимка на двамата с каски, с млад Мик, който се усмихва и държи палеца си нагоре, докато Майкъл гледа с любов към него.

Лайла Хасанович

Датският модел Лайла Хасанович, на 23 години, се среща с Мик от август 2023 г. Наскоро тя се присъедини към вътрешния кръг, който има право да посещава Шумахер, според шведски вестник.

Двойката редовно споделя снимки с хилядите си последователи в социалните медии. Двамата бяха видени на почивка заедно, както и да се наслаждават на слънчевите лъчи на яхта в морето.

Според вестника е имало вот на доверие в края на миналата година преди десетата годишнина от инцидента.

Джина-Мария Шумахер

Вместо да се занимава с моторни спортове, 26-годишната Джина следва стъпките на майка си - Корина е европейска шампионка по езда в уестърн стил.

Джина-Мария редовно се състезава в състезания по конен спорт и е спечелила FEI European Reining Championship.

На рождения му ден преди няколко дни Джина-Мария написа до своя снимка с Мик и Майкъл: "Честит рожден ден, татко! Мръщане към едно от многото ни приключения."

Тя до голяма степен е базирана в Швейцария с годеника си Иън Бетке, на 27 години.

Джина-Мария ще се омъжи по-късно тази година в семейната луксозна вила в Майорка за дългогодишния си приятел Иън, който също е запален конен ездач. Годеникът й, който е родом от Берванген в Германия, често се появява в снимките на Джина в социалните медии. Двойката разкри публично с връзката си през декември 2017 г.

Bunte съобщава, че двойката се е преместила в Швейцария заедно. Те обаче ще отпразнуват сватбата си в слънчева Майорка, твърди изданието, като казва, че е нает сватбен организатор от Северна Германия, за да постави "последните щрихи" на празника.

Добавя се, че двойката ще каже "да" под арка от цветя във вилата, която съпругата на седемкратния световен шампион във F1 Шумахер е купила през 2017 г. от президента на Реал Мадрид Флорентино Перес.

Жан Тод

Бившият шеф на Формула 1 е приятел с Шумахер от три десетилетия. Той е един от малкото хора извън семейството, които са виждали иконата на моторните спортове.

Той и Шумахер гледат състезания от F1 заедно по време на месечните му посещения в дома на пилота в Женева.

"Майкъл не ми липсва, виждам го. Да, вярно е, гледам състезания с Майкъл. Но разбира се, предполагам, че това, което ми липсва, е това, което правехме заедно Той, Корина, семейството, имахме толкова много преживявания заедно. Красотата на преживяното е част от нас и продължава. Понякога успехът и парите те променят. Но Майкъл никога не се промени. Той е толкова силен. "Неговото семейство е моето семейство".

Сабине Кем

59-годишната журналистка Сабине Кем интервюира Шумахер за първи път, когато е на 29 години.

По-късно тя прие предложение да стане негово пресаташе и след това - мениджър.

Спомняйки си разговор, който веднъж имаха, тя каза: "Веднъж по време на дълга дискусия Майкъл ми каза: "Не е нужно да ми звъниш през следващата година, изчезвам". Мисля, че това беше негова тайна мечта да успее да направи това някой ден. Ето защо сега все още искам да защитя желанията му, като не позволявам нищо да излезе наяве."

Лука Бадоер

Бившият тест пилот на Ferrari се срещна с Шумахер, докато бяха заедно в италианския отбор. От края на 90-те те поддържат връзка и Бадоер редовно посещава Шумахер.

Той каза, че семейството го е приветствало и добави, че "ще уважи волята им до голяма степен".

"Дори не искам да говоря за това, защото никога не съм говорил за това, просто защото семейството не иска. Посещенията при него наистина се разрешават на няколко души по нареждане на Корина. Ние уважаваме това, което искат, и няма нужда да водим противоречия", казва той.

Други потенциални членове

Не е ясно кой от останалото близко семейство на Шумахер е във вътрешния кръг.

След онези, които могат да го посещават, вероятно е брат му Ралф Шумахер, бившата съпруга на Ралф Кора, сина Дейвид и доведения брат на Михаел Себастиан Стал.

По-малкият брат на Михаел Ралф, 48, който също е бил пилот от F1, каза пред Bild, че "нищо не е както преди".

Той добави: "Липсва ми моят Майкъл от тогава. Животът понякога е несправедлив. Майкъл е имал късмет много пъти в живота си, но тогава се случва трагичният инцидент. За щастие съвременната медицина направи възможно някои неща. Това беше значително преживяване за мен, но, разбира се, още повече за неговите деца."

Кора се разведе с Ралф преди пет години и през 2023 г. разкри, че се е присъединила към OnlyFans.

46-годишната германска актриса и модел на Playboy участва в националната версия на Celebrity Big Brother. Тя стартира акаунт в платформата за абонамент, след като публикува видео или себе си топлес в Instagram.

Техният син Дейвид, на 22 години, е състезател на Mercedes AMG в Deutsche Tourenwagen Masters.

Доведеният брат на Майкъл, 45-годишният Себастиан Стал, също е състезател.

Преди това той каза на VIP.de: "Вече се занимавах с моторни спортове, преди да срещна Майкъл, но Майкъл винаги е бил идол за мен и в същото време много, много добър приятел."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase