Снимка: BBC

Сесил, голдъндудъл от Пенсилвания, стана популярен в мрежата, защото хапна плика с пари, които собствениците му бяха отделили за строител - 4000 долара.

Клейтън и Кери Лоу събраха повечето от нарязаните банкноти след зловонен преглед на изпражненията и повърнатото на Сесил. Само 450 долара все още липсват.

Ветеринарният лекар на Сесил каза на двойката, че техният алчен домашен любимец ще се оправи.

В началото на декември Клейтън Лоу оставил плик с 4000 долара на кухненския си плот в дома си в Питсбърг, Пенсилвания. Той и съпругата му Кари трябвало да платят на своя строител в брой за издигането на ограда.

Около 30 минути по-късно, за негова изненада, той намерил любимото си куче да се наслаждава на най-скъпото ястие в живота си, оставяйки разпръснати парчета пари навсякъде.

"Внезапно Клейтън ми извика: "Сесил изяжда 4000 долара!", каза Кари Лоу в интервю за Pittsburgh City Paper. "Помислих си: "Не чувам това." Почти получих инфаркт."

"Той е много особен – можеш да оставиш пържола на масата и той няма да я докосне, защото не е мотивиран от храна", обяснява Кари Лоу пред вестника. "Но очевидно е мотивиран от пари."

Докато Сесил хукнала към дивана, за да подремне от храната си, двойката незабавно се обадила на ветеринарния лекар, за да види дали ще има нужда от медицинско лечение. За щастие, тъй като Сесил е по-голямо куче, те трябвало само да го наблюдават вкъщи.

След това двойката започнала неочакван и трудоемък пъзел: сглобяване на своите нарязани пари.

Двойката се опитала да залепи заедно унищожените банкноти от 50 и 100 долара парче по парче. Особено ценно било да открият серийните номера от двете страни на банкнотите, за да гарантират, че банките ще ги приемат и ще ги заменят с нови банкноти.

Банката взела повечето банкноти - не успели да си върнат 450 долара. Според служителите този тип инциденти са доста чести.

Подобна ситуация се случи през 2022 г., съобщи Newsweek, когато лабрадор на жена от Флорида изяде 2000 долара в брой. Видеозапис от инцидента, превърнал кучето в интернет звезда, показва разплакания собственик на домашния любимец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase