Снимка БГНЕС

От днес до 1 януари включително в София няма да се събират такси за паркиране в синя и зелена зона. Част от местата в центъра обаче се затварят заради предстоящия новогодишен концерт на площад "Княз Александър I". Ограниченията за паркиране и преминаване са в сила от вчера. Всички промени в движението можете да видите на сайта на Столичната община:

Движението по бул. "Цар Освободител" ще бъде спряно утре след 16:00 часа. Забраната ще важи и за прилежащите улици към булеварда в участъка от ул. „Раковски“ до площад "Независимост".

В неделя за концерта гражданите ще бъдат пропускани на площада след 19:00 часа през 6 контролно-пропускателни пункта, обособени по периферията на площада. “В загражденията няма да се допускат граждани във видимо неадекватно състояние, както и хора, които носят пиротехнически изделия, стъклени чаши и бутилки, огнестрелно и хладно оръжие” – каза вчера главен инспектор Иван Георгиев – началник-сектор „Масови мероприятия“ към СДВР. Той призова гражданите да не посещават събитието с обемисти пакети и багажи и припомни, че ако все пак носят такива, ще трябва да имат търпението да бъдат проверени.

Голямата новина за утрешния концерт е, че Столичната община за пръв път реши да не организира заря на него. Фойерверките ще бъдат заменени със светлинно шоу.

През новогодишната нощ ще работят основните линии на градския транспорт, включително метрото. Общината обещава организация за бързото почистване на площада след приключване на концерта и възстановяване на движението от 5:00 часа на 1 януари 2024 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase