Снимка: iStock

Преодоляването на празничния стрес може да изглежда почти невъзможно, но имаме решение за вас - медитация. Между семейните вечери със свекъри, които обичат да спорят, чакането на дълги опашки, докато пазарувате по празниците, или справянето с неизбежни закъснения по време на пътуване, Коледа и Нова година може да изглеждат като най-стресовия период от годината. В един идеален свят всички бихме искали да поддържаме редовните си здравословни навици през тези месеци, но понякога това просто не е възможно. Така че вместо да оказвате натиск върху себе си, спрете, поемете дъх и намерете малко време, за да практикувате бърза и лесна медитация.

Медитацията е невероятно средство за запазване на спокойствието по време на стресови моменти от сезона, защото може да се прави почти навсякъде за всякаква продължителност от време. Също така не е  необходимо да имате предишни знания или опит, за да започнете. Хубавото е, че тази практика може да се прави постоянно, дори когато сте навън, чакате градския транспорт или се редите на опашка в любимото си кафене.

Пет вида медитация, които да изпълните само за една минута

1. Докато чакате на опашка в кафенето
Чули сте, че отново се предлагат красиви коледни чаши за кафе в любимото ви кафене и бързате да си вземете. Отивате на уреченото място, но виждате огромната опашка от желаещи, дошли за същото като вас. Часовникът тиктака, а вас ви чакат още куп задължения. Искате чашата с кафе да се озове по-бързо в ръцете ви, но опашката сякаш не мърда. Започвате да се изнервяте и да тропате на място.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase