Снимка БМФ
fallback

Трима от задържаните на кораба „Верила“ са криминално проявени. Те имат "известни прояви" на територията на България – за кражби, увреждане на имущество. Това разкри пред Нова телевизия главният секретар на МВР Живко Коцев.

Шести наш моряк беше арестуван вчера от полицията, разследваща залавянето на 500 кг кокаин на българския товарен кораб „Верила“ в Лимерик. Преди това бяха задържани петима наши моряци на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години. Те се разследват за контролиран внос на наркотици.

Кокаинът беше открит на борда на кораба, който пътува под малтийски флаг и бе задържан в сряда в ирландско пристанище Лимерик. Екипажът е от 17 българи и един украинец."Верила“ е собственост на Параходство „Български морски флот“. Корабът е за насипни товари. Превозвал е зърно от Канада за Ирландия. На 8 декември е отплавал от канадското пристанище Хамилтън.

Oще по темата
Редица предизвикателства имаше през 2023 година пред МВР. Това беше една сложа и динамична година. Борихме се с незаконната миграция, каналджийството, противодействието на киберпрестъпността, добави той и изброи също борбата с пътния травматизъм и борбата с разпространението на дрогата, превенцията на домашното насилие. Все още не можем да възстановим доверието на хората към системата, престижът на министерството е накърнен, загубена е мотивацията на част от служителите, каза още Коцев.

Знаковите случаи

Няма конкретен заподозрян за убийството на Алексей Петров. Надявам се, отварянето на телефона на Петров да даде отговори на няколко въпроса, каза Коцев и уточни, че това би могло да се случи до няколко месеца.

Той предположи, че през януари Ангел Бизюрев, задържан в Дания за убийството в Цалапица, ще бъде върнат у нас.

След протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз в средата на ноември в София, пред националния стадион, когато имаше пострадали, "вече са уволнени четирима, а в ход са още девет дисциплинарни проверки", каза Коцев и допусна, че може да има още уволнени.

Главният секретар добави, че в момента се правят тестови изследвания на камерите на Агенция "Пътна инфраструктура", за да се засича скоростта на пътуващите. Така през февруари или март се очаква те да започнат да се използват. МВР е подготвило промени в законодателството, които предвиждат за всеки с над 0,5 промила алкохол зад волана на пътя да започва досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 4 месеца

Ирландци те хванаха кокаина на нашите МИЛИЦИОНЕРИ ,,ДОМУСЧИЕВИ много отдавна са в играта с КОКАИНА..........

51

John, Ho Ho Ho

преди 4 месеца

Нашите са АбсЕлютно невинни, сигурно украинецът го е качил за да финансира войната. Домусчиевите нали си имат сергия за дънки на Илиянци, че даже и Луноходец ,защо да им това бело.

50

Анонимен

преди 4 месеца

Зърното не е за Ирландия. Бог знае какво ги е накарало да акостират там ако изобщо е доброволно. Тея са напълнили кораба със зърно И кока а после са започнали да обикалят и разхвърлят коката насам-натам.Забравихте ли за коката която изплува северно от Варна?! Нали не мислите че някой друг е бил собственик и на онази дрога.Само че в Ирландия полицаите не са продажни бандити а прокуратурата не е завладяна от политици-корумпета като Боко и Прасчо.Там милост няма да има!!

fallback