Снимка БМФ
fallback

"Превозът" на наркотици представлява самостоятелно престъпление, независимо дали е част от организирана престъпна група. Предвиждат се до 10 години затвор. Това разкри за НОВА адвокат Владимир Владимиров, специалист по морско право, коментирайки ситуацията с нашия кораб "Верила", на чийто борд бяха открити 500 кг кокаин на пристанище в Ирландия.

Oще по темата
Корабът не е конфискуван, но е задържан, а екип от специалисти извършват преглед на всички комуникационни средства, включително телефоните на екипажа, уточни Владимиров. 

Напълно е възможно по-голямата част от екипажа да не са наясно с ситуацията, свързана с дрогата. Такъв беше и примерът с кораба "Св. Николай" в Испания. Тогава, за разлика от ирландската полиция, испанците арестуваха целия екипаж и командването на кораба. Някой е трябвало да "спусне" този товар обратно в момента, това би трябвало да стане със съдействието на някои от екипажа, предположи адвокат Владимиров. 17-те от екипажа не са задържани, а доброволно са дали съгласие да бъдат разпитани. Към момента няма повдигани обвинения, каза още Владимиров.

По думите му това не е самоделно или самоинициатива на някого от екипажа дрогата да бъде контрабандирана. Изправени сме пред изключително неприятен случай, където стойността на дрогата по пазарни цени е над 20 милиона евро, претърсването продължава в момента, каза още той.

Във всички случаи, абсолютно всички ще са разпитани и внимателно ще се констатира къде точно е намерена дрогата. И допълни, че би трябвало ирландските власти да допуснат наши дипломатически представители за информация и контакт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 4 месеца

До коментар 43 Анонимен а дали всички на кораба са знаели за пратката или определени лица от екипажа

63

Ангелина

преди 4 месеца

Доживотен затвор трябва да има за такива масови убийци. Съвсем съзнателно пренасят "вещество " ,което знаят ,че убива много хора. Същото следва да получат и техните "господари" изпратили за превоз "пратките" ,но за тях най- вероятно ще последва справедливо възмездие без да дочакат справедливо наказание от тези,които са "загубили ценната си стока " .

62

Анонимен

преди 4 месеца

Нямат вина, одхвърлили са им ги,...с някой кран.

fallback