Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 пакет готови кори за баница
  • 500 г тиква
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. смлени орехи
  • 1 ч.л. канела
  • лимонова кора от 1 лимон
  • олио
  • пудра захар за украса

Приготвяне:

  • Нарязвате и обелвате тиквата, след което я рендосвате.
  • В голяма купа слагате тиквата, канелата, захарта, орехите и предварително рендосаната лимонена кора.
  • Разбърквате добре.
  • Започвате да приготвяте корите, като на всяка кора се слага по малко олио и в единия край се разстила от плънката.
  • Завивате кората на фунийка, след което нареждате в тавата. В тавата можете да сложите хартия за печене, за да не ви залепва и загаря.
  • Печете на умерена фурна около 20-30 минути. Добре е да следите как се пече, защото става бързо и да не ви изгори.
  • След като е готова, можете да поръсите с пудра захар. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase