Снимка Дунав мост

Жилищен блок в Русе носи името на легендарния рокаджия Дейвид Бауи, съобщава Дунав мост. В началото на 2016 г. ракът отне на света големия музикант, но освен хилядите му почитатели и сградата на ул. „Петко Славейков“ в Русе ще пази завинаги паметта му.

Крайдунавският град е един от малкото у нас, в който жилищните сгради освен адрес си имат и собствени имена. Идеята новата кооперация да носи името на Бауи е на съдия от Русенския районен съд – Велизар Бойчев, който е върл почитател не само на твореца, но и на живота му.

Съдията разяснява, че процедурата по наименуването на блока не е била сложна. Трябвало е просто да събере одобрението на съседите си по време на общо събрание, което не било трудна задача.

Като човек, който има силно развито чувство за справедливост, не само покрай работата си, съдия Бойчев се включва във всякакви граждански инициативи, които са в полза на обществото. Една от тях е образователна програма по инициатива на Висшия съдебен съвет, в която запознават ученици със законите в нашата държава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase