Снимка: БГНЕС

На 15 декември оперната дива Райна Кабаиванска празнува 89-ти рожден ден. Кабаиванска ще бъде в Милано като почетен гост на честванията, организирани от Ла Скала в памет на Мария Калас.
 
В края на месеца Кабаиванска пристига в България за Новогодишния концерт на Софийската филхармония с участието на изтъкнати артисти от нейните майсторки класове в Нов български университет – италианският тенор Андреа Каре, южнокорейското сопрано Витория Йео, както и българското сопрано Александрина Михайлова, дебютирала в Ла Скала, Парижката опера и Театро дел Маджо във Флоренция.

Билетите за концерта са изчерпани, но меломаните в столицата могат да се докоснат отново до изкуството на Райна Кабаиванска между 25 и 28 януари, когато Софийската опера и балет ще представи четири спектакъла на операта „Аида“ с артисти от майсторските класове в Нов български университет, в които към Витория Йео и Андреа Каре се присъединяват световно известното мецосопрано Вероника Симеони, украинското сопрано София Соловий, блестящият южнокорейски баритон Хе Канг, българските баси Костадин Мечков и Божидар Божкилов и други.
 
Със спектаклите на „Аида“ през януари 2024 стартира „Годината на Кабаиванска“  - поредица от събития под егидата на  Нов български университет, посветени на великото сопрано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase