Снимка БГНЕС

Извънредният изборен Конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе на 15 март в хотел "Маринела". Това обяви бившият президент на централата Валентин Михов след края на днешното заседание на Изпълнителния комитет в Националната футболна база "Бояна".

Михов говори пред медиите след края на заседанието, което започна около 13:00 часа и бе с една-единствена точка от дневния ред - насрочване на дата за Конгрес на БФС. Както предварително бе загатнато, това ще бъде 15 март, а мястото на събитието - хотел "Маринела".

Още по темата

"Конгресът ще бъде на 15 март в хотел "Маринела". Имаше спорове за залата, аз предложих залата на Народното събрание. Оставката на Борислав Михайлов се приема на Конгрес, а не от нас", каза Михов по отношение на хвърлената от Михайлов оставка миналата седмица и допълни, че юристите са заявили, че няма проблем, че Михаил Касабов все още не е вписан в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността президент на БФС.

На въпрос дали ще се кандидатира за президентския пост, той сподели: "Защо не?", като добави, че очаква много големи кандидатури на предстоящия Конгрес предвид ситуацията във футбола и в държавата.

Михов присъства на днешното заседание заедно с Венцеслав Стефанов, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Димитър Георгиев и Атанас Фурнаджиев. В Бояна бе и членът на екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов - Петър Величков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase