СНИМКА БГНЕС

“Въпреки предизвикателствата във времето не изгубихте надежда, че приложението е тук за българските граждани. Моето послание днес е данни, ресурс, екип”. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, предаде репортер на БГНЕС.

Ситуационният център на МВнР представи новото приложение “Пътувай информирано”, което съдържа документи за пътуване, ниво на риск, здравни изисквания и др.

Мария Габриел смята, че днес един от най-важните ресурси е информацията. “Затова днес искаме всички български граждани да разполагат с точна и навременна информация къде ще пътуват, какво трябва да знаят и какви документи трябва да имат. Всичко това нямаше да е възможно без екип-ситуационният център към МВнР”, каза още Мария Габриел и продължи: “Благодаря ви от все сърце, защото показваме, че с данни, ресурс и с дух на екип правим така че България да се позиционира в сферата на иновациите. Днес България е единствената европейска страна, която има такова приложение за пътуване с чатбот”, подчерта вицепремиерът Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase