Снимка: БГНЕС

За да се спазят сроковете и да може да се свика конгресът на БФС до 15 март, Борислав Михайлов е издал пълномощно на Михаил Касабов за президентския пост. Така се избягва изчакването на вписването на промяната в Търговския регистър.

На 6 декември трябва да се съберат два състава на изпълкома - вписания и този от общото събрание преди 2,5 години, за да се избере окончателно дата, място и дневен ред на новото. Първа точка е ясна - гласуване на оставката на Михайлов, защото тя може да бъде приета само и единствено от Конгрес, както гласи Уставът на БФС. Изпълкомът само я представя на делегатите.

В момента от партидата в Търговския регистър на БФС се вижда, че се обработва заявление от датата на последния изпълком, на който Михайлов си тръгна, без да отговаря на въпроси, и обяви, че е горд с постигнатото през последните години.   

Конгресът най-вероятно ще се състои в столичния хотел “Маринела”, защото там залата покрива всички изисквания за подобна сбирка. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обяви, че трябва да се съберат 540 клуба.

Очаква се масово напускане на служители на БФС през следващите дни, след като стана ясно, че Михайлов не смята да се кандидатира за нов мандат. Някои предизвестия се очаква да бъдат пуснати още в понеделник.

За разлика от предния път, когато подаде оставка, Михайлов им е заявил, че всеки е свободен да прави каквото иска. Преди ги помолил да останат, за да върви работата. Сега обаче всичко е променено.

Михайлов подаде оставката си след ексцесиите около мача с Унгария в евроквалификациите. Още тогава бе ясно, че не смята да продължава с 18-годишното си управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase