Снимка: iStock

Когато става дума за модерни хранителни добавки, продуктите с колаген са сред най-известните. Продажбите на богати на колаген прахове, напитки и капсули скочиха до небето през последните години, обещавайки по-здрави коса, кожа, нокти, кости, стави и мускули. Колагенът се среща естествено в тялото, но дали приемането на колагенова добавка действително помага за увеличаване на неговото производство и ползи? И дали храните, богати на колаген, също могат да помогнат?

По-долу разкриваме защо колагенът е важен за тялото, дали този, погълнат чрез храна или под формата на добавка, осигурява ползите, които търсите, и някои от най-добрите храни за повишаване на колагена, които да ядете.

Какво е колаген и защо е полезен за вас
Колагенът е протеин, който придава структура на мускулите, костите, кожата и сухожилията. Въпреки че има технически пет вида колаген, повечето източници в крайна сметка ще предложат тези предимства в допълнение към поддържането на органите, косата, ноктите, ставните връзки, очите и артериите. Като важен градивен елемент за тези жизненоважни структури, колагенът се намира в изобилие в цялото тяло.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase