Снимка: БГНЕС

ЛеБрон Джеймс-младши, който е син на легендата на НБА ЛеБрон Джеймс, получи зелена светлина да се присъедини към отбора на Университета на Южна Калифорния, предаде БТА.

Преди четири месеца 19-годишният Брони претърпя сърдечен арест по време на тренировка и имаше притеснения, че кариерата му на баскетболист може да е приключила преди реално да е започнала.

"Брони Джеймс има разрешение от докторите да се завърне към пълноценни баскетболни дейности", каза говорител на семейство Джеймс.

Тази седмица той ще проведе среща с треньорския щаб на университетския отбор, ще започне тренировки от следващата седмица и ще се включи в мачове малко по-късно.

Междувременно в медиите в САЩ се появи информация, че ЛеБрон Джеймс е заявил на съотборниците си в Лос Анджелис Лейкърс, че ако "езерняците" имат мач в деня, в който Брони прави дебюта си в колежанското първенство, ще присъства на мача на детето си, тъй като за него "семейството е на първо място".

ЛеБрон Джеймс е рекордьор по отбелязани точки в историята на НБА с 39 103 и се очаква да премине границата от 40 000 преди края на този сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase