Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 охладено бутертесто
  • около 150 г тънко нарязан бекон
  • 1 жълтък за намазване

Приготвяне:

  • Развийте бутертестото. Нарежете го на ленти с широчина около 1,5 см.
  • След това всяка лента се разрязва наполовина, за да не е толкова дълга и да е удобна за хапване след изпичане.
  • Широчината на бекона е добре да съответства на тази на лентите от бутертестото.
  • За да я коригирате може да изрежете с помощта на нож.
  • Върху всяка лента тесто подредете бекон.
  • Завийте на спирали и подредете в тава върху хартия за печене.
  • Намажете ги с жълтък и по желание поръсете със сусам.
  • Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase