Снимка: Istock

Продукти: 

  • 24 бр. почистени скариди
  • 8 тънки резена бекон
  • 1 с.л. олио
  • сокът на 1 лайм
  • настъргана кора от лайм – по желание
  • 1 ч.л. каджун на прах
  • 1 чаена лъжичка мед

Приготвяне:

  • Сложете скаридите в купа.
  • Добавете към тях меда и подправките.
  • Разбъркайте всичко много добре.
  • Следва да увиете около всяка скарида бекон.
  • Ако парчетата бекон са твърде широки, може да ги разрежете наполовина по дължина.
  • Подредете завитите скариди в тава върху хартия за печене.
  • Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 6 – 7 минути или докато станат леко златистокафяви. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase