Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 4 плочки сирене фета, всяко около 80 г
  • 4 фини кори за баница
  • разтопено масло, олио или екстра върджин зехтин за намазване на корите
  • мед и сусам за поръсване

Приготвяне:

  • Вземете една кора и я намажете с мазнината, която сте избрали да ползвате.
  • Поставете близо до единия ѝ край една плочка сирене.
  • Започнете внимателно да завивате сиренето в кората, сякаш опаковате подарък.
  • Докато завивате, мажете и тези страни на кората, които не са намазнени.
  • Когато завиете сиренето, отгоре задължително намажете кората, особено ако ви се струва суха.
  • Същото направете и с останалите кори и сирене.
  • Сложете готовите банички в тава.
  • Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 20 минути или докато станат хубаво златистокафяви.
  • Прехвърлете изпечените банички в чиния и ги поръсете с мед и сусам. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Itso

преди 5 месеца

С Фета става по-добре от бялото саламурено сирене. Нашето сирене хрупа, слагат някакви гадории в него, докато гръзкото е фино, топи се в устата, добре балансирано на сол и мазнини, аз си купувам само гръцко за българско не искам и да чуя.

2

Анонимен

преди 5 месеца

Фета да ти го нафета ;)

1

Старшината

преди 5 месеца

Защо с фета, българско бяло саламурно сирене няма ли?

fallback