Продукти:
- 4 плочки сирене фета, всяко около 80 г
- 4 фини кори за баница
- разтопено масло, олио или екстра върджин зехтин за намазване на корите
- мед и сусам за поръсване
Приготвяне:
- Вземете една кора и я намажете с мазнината, която сте избрали да ползвате.
- Поставете близо до единия ѝ край една плочка сирене.
- Започнете внимателно да завивате сиренето в кората, сякаш опаковате подарък.
- Докато завивате, мажете и тези страни на кората, които не са намазнени.
- Когато завиете сиренето, отгоре задължително намажете кората, особено ако ви се струва суха.
- Същото направете и с останалите кори и сирене.
- Сложете готовите банички в тава.
- Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 20 минути или докато станат хубаво златистокафяви.
- Прехвърлете изпечените банички в чиния и ги поръсете с мед и сусам.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Itso
преди 5 месецаС Фета става по-добре от бялото саламурено сирене. Нашето сирене хрупа, слагат някакви гадории в него, докато гръзкото е фино, топи се в устата, добре балансирано на сол и мазнини, аз си купувам само гръцко за българско не искам и да чуя.
2
Анонимен
преди 5 месецаФета да ти го нафета ;)
1
Старшината
преди 5 месецаЗащо с фета, българско бяло саламурно сирене няма ли?