Снимка: БГНЕС

Това са несериозни твърдения. Изкарват ме някакъв демон. Чета, тези глупости ги разпространява един бивш футболист, който е кандидат за президент на БФС. Малко трябва да се снишат тези хора, защото нещата изобщо не стоят така, както ги представят. Така Емил Костадинов отрече да е показвал среден пръст снощи, когато столицата гореше заради протестите срещу БФС.

В интервю за "Марица", той казва, че мачът с Унгария е бил хубав.

"Според мен този национален отбор има бъдеще. Разбира се, с този треньор.Жалко, че изпуснахме победата в последните секунди с автогол. Но се случват такива работи, не може да се сърдим на никого. Лошото е, че все на нас се случва. Така или иначе, трябва да сме доволни. Даваме цялото си доверие на треньора", коментира той.

Той разбрал какво се случва извън стадиона от медиите.

"Грозни сцени, които не трябва да се случват! Аз приемам всеки един протест, това е човешко право. Стига да не се стига до ексцесии", казва той за протестите.

"На терена може и да е имало емоции, но откакто съм ръководител, никога не съм си позволявал подобни неща", категоричен бе той относно показването на среден пръст.

Исканата оставка Костадинов коментира така:

"Преди четири години беше почти същото, става вече банално да се говори. Трябва да се обсъди внимателно подобна стъпка, тъй като ни е гласувано доверие от футболните хора на България. Трябва да искаме тяхното мнение, а не мнението на политици и други. Като например някои бивши футболисти, които да не забравяме - и те трябва да се съобразят с конгреса на футболния съюз, за да станат някакви. Аз не чух обвинения от голяма част от футболните хора, клубни президенти, но в крайна сметка ще се помисли добре и ще се вземе решение. То ще е на президента на футболния съюз. Моето лично мнение, че не трябва да се избързва със свикване на конгрес. Има редовен такъв, съществува вариант да бъде свикан по-рано. Възможности много, но е крайно време всички да разберат, че нашата оставка минава през конгрес. Ние сме назначени от хората във футболните клубове, не от някои други. Трябва да ги съберем и да видим дали искат нашата оставка."

"Наско има право на мнение, не го оспорвам. Но когато сте приятели, трябва да си го кажете лично, а не през медиите. Но в България явно е така. Гледам, и политиците си говорят през медиите", коментира Костадинов призива на Наско Сираков Михайлов да си подаде оставката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase