Снимка: БГНЕС

"Още няма експертиза за скоростта". Това обяви на влизане при главния прокурор Борислав Сарафов прокурор Йордан Кожухаров от Окръжна прокуратура Велико Търново, който пусна срещу подписка шофьора, помлял колата на футболния треньор Ферарио Спасов.

Начо Панталеев излезе от ареста след 24 часа с мярка за неотклонение подписка. По думите на прокурор Кожухаров шофьорската му книжка била отнета веднага и нямало опасност той да се укрие.

Магистратът беше повикан от главния прокурор Сарафов, след като решението му възмути стотици хора. Футболният треньор загина в събота на пътя София - Варна.

Още по темата
Шофьорът Начо Панталеев е карал с висока скорост - вероятно около 150 км/ч, на прав и мокър участък от пътя край село Шереметя. Освен това редовно се хвалил в социалните мрежи с такова поведение и високи скорости от над 200 км в час на пътя.

Два дни след катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, стана ясно, че задържаният и освободен причинител на инцидента Начо Панталеев от Лясковец има братовчед със същото име. Все още се уточняват подробности около личността на виновния за катастрофата.

Единият е в Англия и е диджей там. Той няма общо с инцидента, макар в медии да се появиха снимки и от неговия профил. В дома на истинския Начо с мерцедеса снощи нахлу полиция заради снимка с пистолет в социалните мрежи. Оръжие не е открито. Не е установено чие е оръжието, с което има разпространени снимки и заради което бе извършен обиск в дома на единия Начо в Лясковец.

Междувременно стана ясно, че Начо Панталеев е привикан в полицията във Велико Търново, за да предаде книжката си. Обвиненият за смъртта на Ферарио Спасов оказвал съдействие.

Към момента не давал изявления единствено заради това, че все още не е разпитан по досъдебното производство пред полицията. Не е разпитан веднага след катастрофата, защото бил пострадал - има хематом на главата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase