Снимка: БГНЕС
fallback

БФС е потвърдил пред УЕФА Пловдив като домакин за еврокваликацията с Унгария. Ако двубоят се провали, то последиците може да са жестоки, съобщават от "24 часа".

Става въпрос за предпоследния кръг на евроквалификациите, който е решителен. При служебна победа за Унгария ще бъде ощетена Сърбия, а при дисквалификация на нашите приключват шансовете на Черна гора. Заради това от евроцентралата искат мач на всяка цена.

Дисквалификацията е предвидена в член 30.01 на правилника за евроквалификациите. Той предвижда и допълнителни санкции след заседание на УЕФА. В член 30.05 е предвидено и спиране на всички плащания от страна на евроцентралата към БФС, включително и тези за солидарност към клубовете, което ще е доста тежко.

Още във вторник пък стадионът трябва да бъде предаден на УЕФА. Заради напрежението евроцентралата праща специален човек, който да отговаря за сигурността на отборите.

Днес сутринта трябва да се събере екипът на новия кмет на Пловдив Костадин Димитров, за да вземе окончателно решение за двубоя. При отказ от БФС са готови с писмото до УЕФА за отказване на мача.

В понеделник трябва да излезе и решението на арбитражния съд по спорта по жалбата на Георги Градев и Мартон Киш.

Двамата са готови да искат и обезпечителна мярка срещу решението на УЕФА за преместване на двубоя, което означава, че ако бъде приета, се връща старото положение.

Двубоят наистина е без значение за отбора на България, който трябва да бъде воден за първи път от Илиан Илиев. За сметка на това при победа Унгария си гарантира първото място в групата и класиране на европейското.

В последния си двубой в неделя гостуваме на Сърбия също на мач без публика заради наказание на западните ни съседи. На стадиона ще има само деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 5 месеца

Че защо да играят. Директно да си вземат 3 те точки и това е.

26

Анонимен

преди 5 месеца

До гацо бацов, к.20 Време българският футбол да го отнесе! Най-силният удар ще го отнесат Тримата нагли мързеливци - ще си отидат като некадърници, време им е. Лудогорец няма да участва 2 години в ШЛ, братята ще им заделят помощ от милиардите. Също 2 години няма да играят вицешамионът и носителят на купата - паричната загуба не е голяма. Защо скачат тогава МРРБ и МСМ, заради братята от Разград ли? Или получават комисиона?

25

Анонимен

преди 5 месеца

УЕФА, МРРБ и Министерството на спорта правят заслон на БФС?! Затова Перуката и Плешивият от Сливен се репчат на всеки,който застане пред тях и се държат като паши! Страшната загуба за българския футбол няма да бъде голяма, защото такъв в БГ от 18 години няма! Ще го отнесе БФС за 2 години, но тримата наглеци ще си отидат, и може би Лудогорец няма да участва в ШЛ 2 години, но това си е бизнес на братя Домузчиеви, те да се оправят.

fallback