Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 литър прясно мляко
  • 250 г тъмен шоколад с поне 70% какао
  • 10 чаени лъжички натурално какао на прах (20 г)
  • 20 г царевично нишесте
  • 8 чаени лъжички захар

Приготвяне:

  • В подходяща тенджера сложете какаото, захарта и нишестето.
  • Добавете малко мляко и разбъркайте хубаво, за да не се образуват бучки.
  • След това долейте остатъка от млякото.
  • Загрейте го на средно силен огън, като бъркате непрекъснато.
  • Когато сместа леко заври, добавете начупения шоколад.
  • Продължете да бъркате, докато се получи хомогенна шоколадова смес.
  • Махнете от котлона.
  • Разпределете шоколада в подходящи чаши.
  • Украсете по ваше желание.
  • Внимавайте при консумация, тъй като напитката е гореща, ако е необходимо изчакайте няколко минути, за да се охлади. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase