Снимка: Istock

Може би всеки познава по една двойка, която е пример за това какво е щастлив дългогодишен брак. Познаваме и такива двойки, които след дълги години решават да приключат с развод. Причините могат да бъдат много – зависимости на единия партньор, наличие на физически и емоционален тормоз, липса на достатъчно финанси в семейството, разминаване в желанието за деца.

Но какво друго може да накара една двойка с брак над 10 или 15 години да приключи съюза си с развод?

1. Партньорите не се обичат. Някои двойки имат добър съвместен живот, като това да гледат децата и да споделят задълженията си, но поради тежестта на отговорностите и предизвикателствата на живота, те може да са загубили привързаност един към друг.

2. Изневяра. Изневярата също е една от основните причини за развод в дългогодишен брак.

3. Желание за независимост. Партньорите, които са били зависими от съпруга/съпругата си твърде дълго, често търсят независимост с напредване на възрастта. Това може да се случи след отпуск по майчинство например. При мъжете може да се прояви и с постигането на успехи, финансова стабилност. Колкото по-финансово стабилен е човек, толкова по-склонен става към независимост.

4. Неразрешени минали проблеми. Те биха могли да напомнят за себе си след години и това да доведе до край на брака.

5. Желание за нещо по-добро от живота. Двойките, които преминават през криза на средната възраст, често напускат брака си в търсене на нова самоличност. Освен това, хората се променят през годините и или си стават по-интересни и се преоткриват или разбират, че са просто двама души, живеещи под един покрив.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase