Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 цели яйца + 1 жълтък
  • 180 г захар
  • 2-3 прахчета ванилия
  • 80 г заквасена сметана
  • 160 г брашно
  • 5-6 с.л. разтопено масло
  • 1/4 пакетче бакпулвер
  • 40 г какао на прах

Приготвяне:

  • В купа с помощта на миксер разбийте яйцата, жълтъка и захарта.
  • Когато сместа стане пухкава може да добавите сметаната, ванилията, брашното и бакпулвера.
  • Разбийте всичко много добре.
  • Разделете тестото на две равни части.
  • Разбъркайте хубаво какаото на прах в едната част.
  • Намаслете тава за печене, която да е с незалепващо покритие.
  • Сипете равномерен слой от тестото без какао.
  • Върху него добавете от тестото с какао.
  • Може да ползвате сладкарски пош, супена лъжица, както ви е по-удобно.
  • Редувайте двете части на тестото, за да се получат след изпичане красиви шарки в кекса.
  • За финал, с помощта на намаслена шпатула направете „прорез“ в средата на сместа.
  • Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase