Снимка: iStock

Едно от най-неприятните неща, които могат да се случат на една жена, е да се събуди един ден и да види, че корените на косата са ѝ израснали. Колкото и да се гледаме в огледалото, чоплейки кичурите си, те няма да изчезнат и трябва бързо да разберем как да ги прикрием. В тези случаи начинът, по който оформяте косата си, може да е от голямо значение, когато става въпрос за прикриване на забележимо израстване до следващото ни боядисване.

Косата расте средно с около 0,8 до 1 сантиметър на месец, поради което много хора се нуждаят от боядисване на всеки четири до шест седмици. Според Хана Ривас, повторното израстване винаги ще бъде по-забележимо за тези, чиято коса е тъмнокафява до тъмноруса, и може да бъде особено забележимо, ако боядисвате косата си, за да прикриете сивите кичури.

Хубавата новина е, че има няколко лесни прически, с които можете да прикриете израсналите корени. Така ще си дадете по-голяма почивка между посещенията в салона, което ще осигури на косата ви малко повече време за дишане и свобода от вредните бои и химикали.

5 прически, с които да прикриете израсналите си корени

1. Обемни къдрици
Според фризьори, създаването на обем е една от най-добрите тактики за отвличане на вниманието от издайническите корени. В това има доза логика – когато имате много плътна и обемна коса, никой няма да гледа към върха на главата ви. Ако имате естествено вълнообразна или къдрава коса, фризьорите предлагат да се възползвате, като използвате маши с различни размери в различни посоки. Това ще създаде както текстура, така и много обем. Ако косата ви е фина и/или по-права, Ривас предлага да я оформите с велкро ролки, след което да разрешете корените назад, за да скриете по-нататъшно израстване.

Още по темата можете да  прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase