Снимка: iStock

Тъй като дните стават по-къси и температурите започват да падат, това може да означава само едно – сезонът на настинките, грипа и кашлицата се завръща. И докато винаги трябва да търсите съвет от медицински специалист, когато сте болни, има много естествени средства, към които можете да се обърнете за облекчаване на симптомите на дразнеща кашлица. Един от най-лесните и удобни начини за успокояване е като изпиете чаша топъл и лечебен чай.

Докато пиенето на горещ чай от всякакъв вид може да бъде полезно, когато имате кашлица, просто защото е хидратиращо, парата може да помогне за отваряне на носните и бронхиалните ви пътища, а топлата течност е като балсам за възпалено гърло и кашлица. Но в необятния свят на чая има много повече възможности от класическите черен, масала или дори зелен чай. За допълнителни терапевтични ползи, билковите чайове често могат да осигурят най-ефективното облекчение при кашлица.

Лечебни чайове, които да пиете при кашлица

Чай от корен от женско биле
Коренът от женско биле е много разпространена билка и често се използва в традиционната китайска медицина от векове. Само от нея са изолирани над 300 флавоноида и растителни съединения. Тези биоактивни съединения се превръщат в мощни антимикробни и антивирусни ползи, които могат да помогнат за лечение на основната причина за вашата кашлица.

Освен това женското биле има спазмолитични ефекти, които могат да бъдат много полезни за лечение на кашлица, тъй като помагат за отпускане на мускулите на дихателната система, които спазмират при кашляне. Също така билката е с високо съдържание на слуз – хлъзгава, лигава субстанция, която помага за хидратиране и успокояване на възпалени и дехидратирани тъкани. Тя може да помогне за успокояване на сухата кашлица.

Цялта статия можете да прочете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase