Снимка: iStock

Матчата отдавна е предпочитана от здравни гурута и знаменитости от цял свят, а сега си проправя път и в гримирането. Но бъдете спокойни - не говорим за намазване на очите с чай, въпреки че чаените торбички помагат при подпухналост. Говорим за грим в цвят матча, който е най-свежият поглед върху зеленото, който сме виждали досега. За разлика от лайм или изумрудено зелено, матча гримът е фин, прашен нюанс, който изглежда елегантен и стилен.

Потребителите в социалните мрежи все по-често започват да споделят своите вариации на гримиране в цвят матча, което ни предоставя огромна база за вдъхновение за следващия ни външен вид. Фокусът на тази визия е повече върху очите, отколкото където и да е другаде по лицето. Затова е най-добре да потърсите сенки или молив за очи в зелен цвят, за да се включите в тенденцията.

Разбира се, има множество начини, по които можете да интерпретирате този външен вид, като използвате по-смел зелен нюанс или смесвате и комбинирате с други цветове. Просто не забравяйте да използвате матово зелено, тъй като се опитвате да възпрозведете текстурата на чай от матча.

Как да се гримирате в цветовете на матча можете  да  разберете  от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase