Продукти:
- 1 ½ ч.ч. брашно без глутен;
- 1 ч.ч. еритритол;
- ¼ ч.ч. какао;
- 1 ч.л. сода бикарбонат;
- ½ ч.л. сол;
- 1 с.л. ябълков оцет;
- 1 ч.л. ванилов екстракт;
- 6 с.л. лъжици неподсладено ябълково пюре;
- 1 чаша вода
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и си подгответе форма за печене на торта с падащо дъно, както и хартия за печене.
В голяма купа смесете брашното, еритритола, какаото, содата и солта и разбъркайте добре.
Добавете ваниловия екстракт, ябълковия оцет, както и неподсладеното ябълково пюре. Разбъркайте.
Най-накрая изсипете водата и размесете добре, докато съставките се смесят напълно.
Сложете сместа във формата за печене и печете за около 25-30 минути или до суха клечка.
Извадете готовия блат, след като изстине.
По желание, можете да съхранявате и във фризер.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
6
Анонимен
преди 6 месецаДо 3 - Въхлехидратите са ни юногони в другите неща. Ядем дооооста повече хляб от другите нации.
5
Анонимен
преди 6 месецаНяма захар, няма мляко, "безглутеново" брашно ...Че по това душа няма, бе!
4
нафърфорий
преди 6 месецаКейк без захар?????? Ами то кът манджа без Сол, бе!!!! )))) Уж полезну пък никой не я ще! -))))