Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 1 ½ ч.ч. брашно без глутен;
  • 1 ч.ч. еритритол;
  • ¼ ч.ч. какао;
  • 1 ч.л. сода бикарбонат;
  • ½ ч.л. сол;
  • 1 с.л. ябълков оцет;
  • 1 ч.л. ванилов екстракт;
  • 6 с.л. лъжици неподсладено ябълково пюре;
  • 1 чаша вода

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и си подгответе форма за печене на торта с падащо дъно, както и хартия за печене.
В голяма купа смесете брашното, еритритола, какаото, содата и солта и разбъркайте добре.
Добавете ваниловия екстракт, ябълковия оцет, както и неподсладеното ябълково пюре. Разбъркайте.
Най-накрая изсипете водата и размесете добре, докато съставките се смесят напълно.
Сложете сместа във формата за печене и печете за около 25-30 минути или до суха клечка.
Извадете готовия блат, след като изстине.
По желание, можете да съхранявате и във фризер.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 месеца

До 3 - Въхлехидратите са ни юногони в другите неща. Ядем дооооста повече хляб от другите нации.

5

Анонимен

преди 6 месеца

Няма захар, няма мляко, "безглутеново" брашно ...Че по това душа няма, бе!

4

нафърфорий

преди 6 месеца

Кейк без захар?????? Ами то кът манджа без Сол, бе!!!! )))) Уж полезну пък никой не я ще! -))))

fallback