Снимка: iStock

Слънчевите затъмнения са два основни вида: частични и пълни. При частично затъмнение само част от Слънцето е покрита от Луната, създавайки малка тъмна област на повърхността на Слънцето. От друга страна, пълно слънчево затъмнение настъпва, когато Луната напълно скрие Слънцето, потапяйки околността в тъмнина по време на момент, известен като „тоталност“. Пълните затъмнения са относително редки и се считат за особено мощни в астрологията поради изключителния им характер.

На 14 октомври 2023 г. очакваме частично слънчево затъмнение. Случвайки се в кардиналния въздушен знак Везни, слънчевото затъмнение ще покани всеки зодиакален знак да установи по-добър баланс и хармония в отношенията си.

Дори и да не можете да го видите, това слънчево затъмнение ще постави началото на нови връзки, партньорства и обединени начинания в рождените карти на всеки зодиакален знак, вдъхновявайки всички да търсят онези, които са отворени към справедливост и баланс.

Това астрално събитие ще има своето влияние върху 12-те зодиакални знака, а ето и какво ще е то:

Овен (21 март – 19 април)
Предстоящото слънчево затъмнение във вашия 6-и дом може да освети вашето здраве, ежедневие и общо благополучие. Това е страхотно време да се концентрирате върху самоусъвършенстването и да си поставите реалистични житейски цели. Това космическо събитие може също да сигнализира за промени в работната ви среда, отговорности и цялостния ви подход към живота.

Телец (20 април – 20 май)
Предстоящото слънчево затъмнение във вашия 5-и дом хвърля светлина върху вашата креативност, романтика и хобита. Това е идеален момент да изразите себе си автентично и да се впуснете в нови сфери на себеоткриване. Това космическо събитие може също да сигнализира за значителни промени във вашите взаимоотношения и дейности в свободното време, като ви насърчава да вложите повече страст в начинанията си.

Близнаци (21 май – 20 юни)
Предстоящото слънчево затъмнение във вашия 4-ти дом осветява вашия дом и семеен живот. Това е момент да дадете приоритет на чувството си за сигурност, връзките с предците и вътрешните си емоции. Това космическо събитие може да означава промени в жизнената ви ситуация, подобрения в дома или копнеж за по-дълбока връзка с членовете на вашето семейство.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase